Πολιτικοί κρατούμενοι στην Γερμανία : Υπόθεση Mπένι, Υπόθεση Λίνα και πολιτικοί πρόσφυγες-αγωνιστές.

Απαραίτητη υποσημείωση: στην Γερμανία δεν συνηθίζεται να βγαίνουν οι υποθέσεις των κρατουμένων με τα ολοκληρωμένα ονόματα τους, αλλά με τα μικρά τους ή ακόμα και με ψευδώνυμα.

Υπόθεση Μπένι: Κατά την διάρκεια της ημέρας Χ στην Δρέσδη -ημέρα Χ είναι η μέρα που πραγματοποιούνται εξεγερτικες και ανατρεπτικές δράσεις- με αφορμή την καταδίκη των αντιφασιστών της Ανατολικης Γερμανίας -γνωστής ως υπόθεσης Λίνα- εκτοξεύτηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εναντίον των ειδικών δυνάμεων του κρατιδίου της Δρέσδης. Στις 23 Νοεμβρίου ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον του αναρχικού χώρου και ο σύντροφος Μπένι βρέθηκε κατηγορούμενος για την εν λόγω δράση με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί στις 05/01/2024.

Υπόθεση Λινά Ε.: Η αντιφασίστρια συντρόφισσα Λίνα καταδικάστηκε τον Μάιο του 2023 σε κάθειρξη πέντε ετών και τριών μηνών, όπως επίσης και άλλοι τρεις συγκατηγούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονταν από δύο χρόνια και πέντε μήνες φυλάκιση έως τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση, είτε για συμμετοχή είτε για υποστήριξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορίες αφορούν σε αντιφασιστική δράση που λάμβανε χώρα στον γεωγραφικό χώρο της Ανατολικης Γερμανίας και είναι οι παρακάτω:

  • Ο ναζί Λέον Ρ., ένας ιδιοκτήτης μπαρ-στεκιού νεοναζί, δέχθηκε επίθεση με σφυριά, ρόπαλα και σπρέι πιπεριού στο μπαρ του στην πόλη Αϊζενάχ στα τέλη του 2019.
  • Στην περιοχή Κόνεβιτς της Λειψίας τον Ιανουάριο του 2019 ξυλοκοπήθηκε 31χρονος ακροδεξιός.
  • Λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη επίθεση ο ναζί Λέον Ρ. δέχτηκε και πάλι επίθεση με σφυριά.
  • Εμπρηστικός μηχανισμός στο στέκι-μαγαζί του Λέον Ρ. τον Ιανουάριο του 2021
  • Το 2020 κατά την διάρκεια της επετείου για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης από την ΡΑΦ -επέτειος που είναι σύμβολο για τους ναζί κάτι σαν τα δικά μας Ίμια- ομάδα είκοσι αντιφασιστών επιτέθηκε σε ναζί ισοπεδώνοντας έξι από αυτούς.

Πολιτικοί πρόσφυγες-αγωνιστές κρατούμενοι στην Γερμανία.

Η Γερμανία λόγω των ειδικών σχέσεων με την Τουρκία έχει αποτελέσει χώρα εγκατάστασης τριών εκατομμυρίων Τούρκων και Κούρδων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αγωνιστές-επαναστάτες οι οποίοι λόγω της ‘’αντι’’τρομοκρατικής συνεργασίας Τούρκικου και Γερμανικού κράτους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής του γερμανικού κράτους, με αποτέλεσμα να έχουν φυλακιστεί δεκάδες αγωνιστές-αγωνίστριες στις γερμανικές φυλακές πολλοί μάλιστα με τον ‘’αντι’’τρομοκρατικό νόμο 129, ο αντίστοιχος δικός μας 187.

Οι 4 αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου που βρίσκονται στις φυλακές είναι:

  • Ozgul Emre
  • Το μέλος του Grup Yurum Ihsan Cibelik
  • Serkan Kupeli
  • Hasan Unutan
Scroll to Top