Δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με τις διώξεις

Δελτίο Ενημέρωσης σχετικά με τις διώξεις γύρω από την υπόθεση διάρρηξης και κλοπής των κεντρικών γραφείων του κυπριακού φασιστικού κόμματος ΕΛΑΜ (Εθνικό ΛΑϊκό Μέτωπο).

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη το ΕΛΑΜ ανακοινώνει πορεία στη Λάρνακα κατά των μεταναστών και μεταναστριών εργατών. Στις 14 Ιουνίου λαμβάνει χώρα μία εκ των μαζικότερων δολοφονιών της συνοριακής πολιτικής ΕΕ-Ελληνικού κράτους. Στην Πύλο δολοφονούνται με την συναυτουργία του ελληνικού λιμενικού και της FRONTEX εκατοντάδες άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, άντρες όλων των ηλικιών, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν άταφοι και ανώνυμοι ούτε καν μετρημένοι ως αποβιώσαντες. Στις 15 Ιούνη, στην κυπριακή βουλή λαμβάνει χώρα ένα θέατρο ξεπλύματος της δολοφονικής συνοριακής πολιτικής, όπου οι βουλευτάδες τηρούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της δολοφονίας. Το ΕΛΑΜ αρνούμενο ακόμα και για τυπικούς λόγους να σιωπήσει ένα λεπτό, αποχωρεί από την αίθουσα. Προφανώς, δεν έκαναν ούτε σκέψη για αναβολή ή ακύρωση της πορείας κατά των μεταναστών και μεταναστριών που είχαν ετοιμάσει. Την επόμενη μέρα 16 Ιούνη, στη Λάρνακα, μπροστά στη θάλασσα των πνιγμένων, το ΕΛΑΜ πραγματοποιεί πορεία ποινικοποίησης και εκφοβισμού της ξενιτεμένης εργατιάς. Ευτυχώς όμως, η προσέλευση μετριέται σε μόλις 300-400 άτομα, παρά το ότι έβαλαν λεωφορεία από όλες τις πόλεις, πάρα την παραφιλολογία και την γκεμπελίστικη προπαγάνδα που κάνουν οι ακολουθητές του στα social media. Άλλωστε τα βίντεο το αποδεικνύουν. Ντράπηκαν και οι ίδιοι να παραθέσουν μια μακρινή φωτογραφία.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ

Σύμφωνα με την κατάθεση του ΕΛΑΜ, την Κυπριακή Αστυνομία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την στιγμή που το ΕΛΑΜ πραγματοποιούσε την φασιστική πορεία του, κάποιοι εισέβαλαν στα κεντρικά του γραφεία στη Λευκωσία με διάρρηξη της εισόδου, απαλλοτριώνοντας ένα πύργο υπολογιστή, αναστατώνοντας το γραφείο του πρώην μπράβου της Χρυσής Αυγής και νυν αρχηγού του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, οι οποίοι “διαρρήκτες”, φεύγοντας ζωγράφισαν δύο Α κυκλωμένα σε μία ταμπέλα του κόμματος.Την επόμενη μέρα, ώρες μετά την αποκαλούμενη επίθεση, με την αγαστή συνεργασία ΜΜΕ-Αστυνομίας-Ακροδεξιών, φτιάχνεται ένα προπαγανδιστικό αφήγημα διαφήμισης του ΕΛΑΜ, που προβάλλεται ειδικότερα από τον ALPHA του γνωστού ακροδεξίου Παπαέλληνα, ότι το ΕΛΑΜ δέχθηκε επίθεση από άτομα της άκρας αριστεράς λόγω της πορείας που οργάνωσε κατά της μετανάστευσης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΠΤΩΝ

Τις επόμενες μέρες η κυπριακή αστυνομία κυκλοφορεί φωτογραφία στα ΜΜΕ, η οποία προέρχεται από εσωτερική κάμερα του κτηρίου των φασιστών, και ζητούν δημοσίως όποιος μπορεί να ταυτοποιήσει έναν κουκουλοφόρο από τα μάτια του. Περίπου δυό εβδομάδες μετά, συλλαμβάνουν δύο σύντροφους. Την σύλληψη ακολουθεί εισβολή στον προσωπικό τους χώρο με άρνηση παρουσίασης εντάλματος, αναστάτωση στο οικογενειακό τους περιβάλλον και κατάσχεση πλειάδας προσωπικών αντικειμένων. Για τον έναν εκ των δύο επικαλούνται πως ευρέθη ανώνυμος πληροφοριοδότης ο οποίος τον ταυτοποίησε με τον κουκουλοφόρο, ενώ για το άλλον σύντροφο επικαλούνται πως, βάσει φωτογραφικού υλικού από κάμερες, το αυτοκίνητο του προσομοιάζει εξωτερικά με αυτοκίνητο που ευρέθηκε παραπλήσια του κτήριου την ώρα της διάρρηξης, δίχως την καταγραφή αριθμών κυκλοφορίας. Στην ανυπόστατη δικογραφία οι διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι κατά την διάρρηξη εγράφησαν στους τοίχους “σύμβολα ΑΝΤΙFA” αναφερόμενοι στα κυκλωμένα Άλφα, δήλωση η οποία ξεκινάει ήδη να δείχνει την πρόθεση της αστυνομίας να κατευθυνθεί στη στοχοποίηση συγκεκριμένου ευρύτατου πολιτικού χώρου, που περιλαμβάνει ακόμα και οπαδικά σύνολα. Η αστυνομία βρέθηκε μάλιστα να φωτογραφίζει τον ένα από τους δύο στόχους της να παρεβρίσκεται σε δικοινοτική πορεία PRIDE, μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές. Αυτό έγινε δήθεν για την ταυτοποίηση του. Μια κίνηση που καταγγέλθηκε από τους δικηγόρους αφού η παρακολούθηση και φωτογράφιση ειδικά σε μια πορεία που μπορεί να δηλώνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν είχε ούτε νομιμοποίηση, ούτε λογική (γιατί στην πορεία;), εκτός αν η αστυνομία παραδεχθεί ότι η δίωξη είναι στη βάση πολιτικών φρονιμάτων και εμπλοκής στα κινήματα, οπότε εξού και η λογική. Μέχρι σήμερα η αστυνομία αρνείται να παραδώσει το σύνολο του φωτογραφικού της τεκμηριακού υλικού.

Προς απόδειξη και ενίσχυση των λεγομένων μας περί πολιτικών διώξεων στο ψαχνό, θέλουμε να αναφέρουμε πως πριν την σύλληψη και κατηγορία των δύο προαναφερόμενων ανθρώπων είχαν συλλάβει οπαδό που συνδέεται με ποδοσφαιρική ομάδα αριστερών καταβολών (με τη δικαιολογία ότι η φωτογραφία του στο facebook έμοιαζε στη φωτογραφία του λεγόμενου διαρρήκτη). Το συγκεκριμένο παιδί κατάφερε τελικά να αποδείξει την αθωότητα του μόνο και μόνο επειδή έτυχε να καταγραφεί σε κάμερα μαγαζιού την ώρα της λεγόμενης διάρρηξης, αλλιώς η υπόθεση θα έκλεινε πάνω του.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

Οι δύο ύποπτοι λαμβάνουν οκταήμερη προσωποκράτηση και κατά την κράτησή τους τηρούν σιγή ιχθύος αρνούμενοι να ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους ή άλλους. Σε αυτό το πλαίσιο αποδέχονται και την λήψη DNA και αποτυπωμάτων. Μέσα στο ντελίριο της δίωξης, η κυπριακή αστυνομία, με σαφείς κεντρικές και από τα πάνω εντολές, περνάει την υπόθεση σε ανώτερα κλιμάκια της μυστικής αστυνομίας, φτάνοντας μέχρι το ΤΑΕ αρχηγείου. Ο ένας εκ των υπόπτων αποσπάται δια της βίας δύο φορές από το κελί του, για να γίνουν ακόμα δύο φορές έρευνες στο σπίτι που διέμενε. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο πληροφοριοδότης που τον κατέδειξε ως ένοχο αρνείται να καταθέσει επώνυμα, και μη μπορώντας να βρουν οτιδήποτε θα μπορούσε δήθεν να ενοχοποιήσει τα άτομα (ρούχα, απαλλοτριωμένα αντικείμενα, εργαλεία διάρρηξης, dna, αποτυπώματα), τα λαγωνικά του ΤΑΕ κάνουν απόπειρα να στήσουν ξεχωριστή υπόθεση τρομοκρατικής οργάνωσης με αφορμή τεκμήρια που βρέθηκαν κατά τη διερεύνηση της λεγόμενης διάρρηξης. Τα στοιχεία τους είναι κάποια ονόματα που βρεθήκαν σε χειρόγραφα, αναφορές στον αναρχισμό, βιβλία, ώ και τι έκπληξη, ακόμα ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης που δηλώνει αυτή την φορά ότι είδε έναν εκ των υπόπτων να κουβαλά όπλο στο σπίτι του!

Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΜ

Μετά από 8 μέρες η προσωποκράτηση έληξε με τις δικαστικές αρχές όμως να επικυρώνουν και να ευθυγραμμίζονται με την διωκτική υπόθεση περί διάρρηξης με αποτέλεσμα δύο σύντροφοι να είναι πλέον, από ύποπτοι, κατηγορούμενοι και να αντιμετωπίζουν την έναρξη μιας κοστοβόρας δικαστικής διαδικασίας με δύο φορές την εβδομάδα παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, παράδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και απειλή υπέρογκης χρηματικής εγγύησης σε περίπτωση που παραβλέψουν τους όρους. Είναι μια δίκη που έχει ως επίδικο την ποινικοποιήση και τον εκφοβισμό του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού, την προστασία του νεοφασιστικού κόμματος του ελάμ κάτω από τη θεσμική φτερούγα, μια δίκη που οι ίδιοι οι ελαμίτες θα παρευρεθούν για να καταθέσουν ενάντια στους υποτιθέμενους διαρρήκτες.

Είναι σημαντικό αυτά τα δύο άτομα να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της ευτράπελης δικογραφίας των άφαντων μαρτύρων και των μαγικών φωτογραφιών, και εμείς οι υπόλοιποι/-ες να δηλώσουμε πως σε συνθήκες μαζικών δολοφονίων, ξυλοδαρμών και βιασμών της ξενιτεμένης εργατιάς, σε μια κατάσταση σοβαρής ανάδυσης του νεοναζισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας ισούται με την υπεράσπιση της εναπομείνουσας κοινωνικής ηθικής και ιστορικής μνήμης, ως εκ τούτου είναι και νομιμοποιημένος και δίκαιος!

Η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα και των συμβόλων του με αόριστες διώξεις σε πολιτικοποιημένο κόσμο για παραδειγματισμό της κοινής γνώμης, είναι απλά συμπαράταξη και σύμπραξη με τα φασιστικά μορφώματα. Γι αυτό είναι ζήτημα κάθε ανθρώπου με ανθρωπιστικές ευαισθησίες και αντιφασιστικές καταβολές να σταθεί απέναντι σε αυτή τη δίωξη, όπως καλείται να σταθεί απέναντι στο ζόφο των εποχών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το πιο απλό και εξαιρετικό γεγονός της υπόθεσης περί τρομοκρατίας είναι ότι διερευνούν την σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης χωρίς να έχουν “τρομοκρατική” ενέργεια και χωρίς να έχει βρεθεί οπλισμός. Όλη αυτή η παρωδία όμως θα ήταν για γέλια, αν ήταν ταινία. Στην πραγματικότητα της ζωής, το να έχει η κυπριακή αστυνομία ανοιχτό φάκελο διερεύνησης τρομοκρατικής οργάνωσης για κάποιο πολιτικοποιημένο άτομο σημαίνει πολύ σοβαρά πράγματα, όπως άρση οποιουδήποτε νομικού εμποδίου προστασίας προσωπικών δεδομένων των συλληφθέντων και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, ώστε οι μπάτσοι να μπουν “νόμιμα” στην ζωή όλων μας. Η παρούσα δυσανάλογη, άτοπη, υπερβάλλουσα διερεύνηση μπορούμε να φανταστούμε πως ενεργοποιήθηκε στη βάση πολιτικών συστάσεων και ύπαρξης στελεχών του ίδιου του ΕΛΑΜ εντός των διωκτικών αρχών. Το μήνυμα που προσπαθούν κράτος και φασίστες να περάσουν προς τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, αλλά και στο ευρύτερο κίνημα, λέει πως αν συνεχίσετε να διεκδικείτε το δίκαιο, όπως το να μην ανέχεστε την δολοφονική φασιστική απειλή, τότε σύντομα θα βρεθείτε σε μια κατάσταση που όχι μόνο εσείς προσωπικά αλλά και όλοι όσοι συνδέονται μαζί σας μπορεί να ενταχθείτε σε μία στημένη τρομοκρατική οργάνωση που μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλες ποινές φυλάκισης ή και τεράστια νομική ταλαιπωρία. Τέτοιες ενέργειες εκ μέρους της αστυνομίας αποτελούν προσπάθειες τυφλής τρομοκράτησης ενός πλήθους ανθρώπων κοινής ιδεολογικής ταυτότητας και της ευρύτερης κοινότητάς τους. Αποτελούν τακτικές στο πλαίσιο ειδικών μορφών πολέμου από τις κρατικές υπηρεσίες προς τον κόσμο του αγώνα. Τακτικισμοί που έχουν προσπεραστεί χιλιάδες φορές κατά το παρελθόν από αποφασισμένα κινήματα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Εξετάζοντας την δυσαναλογία των περιστατικών, φάνηκε τόσο ξεκάθαρα η συμπαράταξη φασιστών και κράτους, όταν στον Μώλο της Λεμεσού στις 9 Ιουλίου, τα ακροδεξία υποκείμενα που κατέβηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης ΕνΕργώ κατά των μεταναστών, προέβησαν σε πογκρόμ με την συνοδεία της ΜΜΑΔ, δέρνοντας, προπηλακίζοντας όποιον τους φαινόταν ξένος και φτωχός εργάτης, δέρνοντας μάλιστα και ντόπιους που αντεδράσαν (σχετική καταγγελία). Φυσικά, δεν έγινε ούτε μια σύλληψη, ουτέ καν παρενόχληση, αποδεικνύοντας την συμπόρευση διωκτικών αρχών και φασιστών. Η 9 Ιουλίου ήταν ο προπομπός της Χλώρακας και της Λεμεσού τον Σεπτέμβριο, όπου το νεοναζιστικό φίδι δάγκωσε και μάτωσε την ξενιτεμένη εργατιά με κοινό πλάνο αστυνομίας-νεοναζί. Αν ο κόσμος είχε αφουγκραστεί τις ανησυχίες των αντιφασιστριών και αντιφασιστών που οργάνωναν πορείες τους προηγούμενους μήνες και συμμετείχε μαζικά, ίσως να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Εν κατακλείδι, αν θέλετε παρανομία κοιτάξτε την συγκρότηση των παραστρατιωτικών φασιστικών ομάδων και τις συνεννοήσεις τους με δημοτικές και αστυνομικές αρχές για την πειθάρχηση και καταστολή των σύγχρονων προλετάριων. Η τρομοκρατία είναι η τυφλή βία κατά πλήθους ανθρώπων λόγω της εθνοτικής τους ταυτότητας και της οικονομικής τους θέσης. Τούτη η διαδικασία είναι ιστορικά και πολιτικά συνυφασμένη με τα κράτη και τις φασιστικές οργανώσεις που στοχοποιούν πλήθη ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου κάτω από την ταμπέλα του (λαθρο) μετανάστη, του ξένου, του παράνομου, του αλλόθρησκου, του εσωτερικού εθνικού κινδύνου, του ανώμαλου, και ότι άλλο σκεφτεί το μισισμένο τους μυαλό.

Αν θέλετε παρανομία κοιτάξτε τα εκατομμύρια ευρώ που τρώει το κυπριακό κράτος από τις κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων μεταναστών/-τριων, τα εκατομμύρια που τρώνε διάφοροι από τις μεταναστευτικές επιδοτήσεις της ΕΕ, τις γκετοποιήσεις και τις πολύμηνες κρατήσεις χωρίς δίκες και κατηγορίες στα κέντρα κράτησης. Αν θέλετε παρανομία δείτε τις χιλιάδες παράνομες επαναπροωθήσεις, δολοφονίες, ληστείες και ξυλοδαρμούς του λιμενικού και της frontex στα ευρωπαϊκά σύνορα. Αν θέλετε τρομοκρατία κοιτάξτε αυτή που σπέρνει η συνοριακή αστυνομία και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις στους χιλιάδες εργαζόμενους της μετανάστευσης!

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΌ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ.

αφίσα της πρωτοβουλίας υπεράσπισης διωκόμενων αγωνιστών/-ριών για την οικ.ενίσχυση του αγώνα των 2 διωκόμενων συντρόφων

    Scroll to Top