Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ενημερώσεις - Επικαιρότητα

ΒΡΑΔΥΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 24/01/2018

H προθεσμία προς το υπουργείο δικαιοσύνης την οποία είχαμε δημοσιοποιήσει και αποστείλει στο ίδιο το υπουργείο απαιτώντας από τους εκπροσώπους του να έρθουν στις φυλακές κορυδαλλού και να μας απαντήσουν στα αιτήματα που έχουμε θέσει ως Επιτροπή Αγώνα σχετικά με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα, έληξε και καμιά επίσημη απάντηση δεν πήραμε. Δεν ξεγελιόμαστε από διαμεσολαβημένες τηλεφωνικές καθησυχαστικές συζητήσεις .
    Απαιτούμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από το ίδιο το υπουργείο και όχι μέσω του διευθυντή των φυλακών ή οποιουδήποτε άλλου.
    Στην σιωπή και στην απαξίωση του υπουργείου απαντάμε με κλιμάκωση της κινητοποίησης σήμερα 24/1/2018 κρατώντας ανοιχτό τον προαύλιο χώρο μέχρι τις 20:00 και την φυλακή ανοιχτή μέχρι τις 22:00.

    Καλούμε και πάλι το υπουργείο να εμφανιστεί μέχρι και την Παρασκευή 26/1/2018 αλλιώς θα προβούμε σε περαιτέρω κινήσεις.

Επιτροπη Αγώνα Φυλακών

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

————————————————————————————————————————————————————————————————

Στα πλαίσια της όξυνσης των κινητοποίησης ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, μετά την ΑΡΝΗΣΗ του υπουργείου δικαιοσύνης να ανοίξει διάλογο μαζί μας, αποφασίσαμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα προαύλια ως τις 21:00 και τα κελιά ως τις 22:00 το βράδυ , για σήμερα Τετάρτη 24/1/2018 .

   Καλούμε τους εκπροσώπους του υπουργείου να αλλάξουν την στάση τους και να μην κλείνουν την πόρτα και τα αυτιά τους στους χιλιάδες κρατούμενους που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Μπορεί να μας έθαψαν μέσα σε τσιμεντένιους τοίχους , αλλά δεν μπορούν να θάψουν την φωνή μας.

   Αυτή η δράση είναι η πρώτη απάντηση στην αδιαφορία των εκπροσώπων του υπουργείου να συναντηθούν μαζί μας.

  
   Αν μέχρι την Παρασκευή 26/1/2018 δεν εγκαταλείψουν την σιωπή τους και την θαλπωρή των πολυτελών γραφείων τους , για να έρθουν και να συναντηθούν μαζί μας, ΤΟΤΕ θα ακολουθήσουν κι άλλες πιο δυναμικές κινήσεις σε όλες τις φυλακές της ελλάδας.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού
Ανδρικές Φυλακές πτέρυγες (Α,Β,Γ,Δ,Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος)