Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ενημερώσεις - Επικαιρότητα,Κείμενα / Γράμματα

Κείμενο του Σπύρου Χριστοδούλου για τη μεταγωγή του στις Φυλακές Λάρισας, 24/10/2017

Μετά από 42 μέρες παραμονής μου στο πειθαρχείο των φυλακών Αλικαρνασσού, ικανοποιήθηκε τελικά στις 8/10 το αίτημα μου για μεταγωγή σε άλλη φυλακή. Νέος σταθμός στη διαδρομή μου στις ελληνικές φυλακές αποτελεί πλέον η Λάρισα. Ασφαλώς δεν τρέφω αυταπάτες σχετικά με τις συνθήκες που θα συναντήσω εδώ. Η δομική αδικία πάνω στην οποία βασίζεται το κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστικό σύστημα, δεν μπορεί παρά να γεννά εξαθλίωση και κρατική βία, διαφθορά και κοινωνικό κανιβαλισμό. Ωστόσο η μεταγωγή μου από την Αλικαρνασσό και το άκρως υπονομευτικό για την παρουσία μου περιβάλλον που είχε διαμορφώσει εκεί μια κλίκα ανθρωποφυλάκων με κάποιους ελάχιστους πρόθυμους κρατούμενους, μου εξασφαλίζει έστω και πρόσκαιρα τις αναγκαίες εκείνες ανάσες προκειμένου να συνεχίσω το δύσβατο δρόμο που έχω μπροστά μου.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον αλληλέγγυο κόσμο που στήριξε το αίτημα μου για μεταγωγή. Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού, εκτός από τη δύναμη που με γέμισε, πέτυχε ακόμα να σπάσει το τείχος σιωπής που θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την αθλιότητα που επικρατεί στην Αλικαρνασσό, τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που έχουν συμφέρον από τη διαιώνιση της κατάστασης εκεί.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στο κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων!

Συντροφικούς χαιρετισμούς στην αγωνιζόμενη κοινωνία των φυλακών που συνεχίζει τον αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ελευθερία.

Σπύρος Χριστοδούλου,

Φυλακές Λάρισας