Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ενημερώσεις - Επικαιρότητα,Κείμενα / Γράμματα

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, 20/05/2017

Εδώ και 8 μήνες από τον Σεπτέμβρη του 2016 προσπαθώ να κάνω εγχείρηση στο ρινικό διάφραγμα όμως τίποτα μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 3 γνωματεύσεις και 2 επισκέψεις σε ισάριθμα νοσοκομεία   στο Τζάνειο και στον Ευαγγελισμό, η εγχείρηση σαμποταρίστηκε με υπαιτιότητα της εισαγγελέως επόπτριας των φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνας Περιμένη, του διευθυντή Χριστόφορου Γιαννακόπουλου και υπευθύνων του Υπουργείου ‘‘ Δικαιοσύνης ’’.

Έχω ήδη επισημάνει σε προηγούμενη καταγγελία που έχω κάνει, ότι η εισαγγελέας Περιμένη, τον περασμένο Νοέμβριο που πήγα στο Τζάνειο, χειραγώγησε τον γιατρό  ΩΡΛ του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην αναλάβει το χειρουργείο και με τη σύσταση να γίνει σε άλλο νοσοκομείο.

Τον περασμένο Απρίλιο όταν πήγα στον Ευαγγελισμό μετά από το 2ο παραπεμπτικό, ο γιατρός του νοσοκομείου με ένα γελοίο πρόσχημα αρνήθηκε να με εξετάσει και να αναλάβει την εγχείρηση.

Μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση δεν έχω από τους υπεύθυνους των φυλακών Κορυδαλλού που έχουν υποχρέωση να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Ευαγγελισμό γιατί ο γιατρός του νοσοκομείου αρνήθηκε να αναλάβει την εγχείρηση.

 Παίρνοντας υπ’ όψιν την αδιαφορία των υπευθύνων των φυλακών Κορυδαλλού να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Ευαγγελισμό και να με ενημερώσουν και με βάση την προηγούμενη παρέμβαση της εισαγγελέως Περιμένη στο γιατρό του Τζάνειου, έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι έχει γίνει παρέμβαση για να μην γίνει η εγχείρηση και αυτή τη φορά!

 Ως κινήσεις διαμαρτυρίας για την παραβίαση του δικαιώματος ιατρικής περίθαλψης ήδη αρνούμαι να μπαίνω στο κελί κατά το μεσημεριανό κλείσιμο από τις 12.ΟΟ-15.ΟΟ,

στο βραδινό κλείσιμο από τις 9-10 και κρατώ το προαύλιο της πτέρυγας ανοικτό το μεσημέρι από τις 12.ΟΟ-13.ΟΟ.

 Με έγγραφό μου στις 3 Μαΐου ζήτησα από το Υπουργείο « Δικαιοσύνης » να μου εξηγήσει και να πάρει θέση για τις καταγγελίες που έχω κάνει.

Όμως παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχω κάνει, κανείς υπεύθυνος είτε από το Υπουργείο «Δικαιοσύνης»  είτε από τις φυλακές  Κορυδαλλού δεν μου έχει απαντήσει.

Προφανώς υποθέτω γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

 Απέναντι στην παντελή αδιαφορία των υπευθύνων από το Υπουργείο  ‘‘ Δικαιοσύνης ’’ και τις φυλακές Κορυδαλλού να με ενημερώσουν και να μου δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα καταγγέλλω, ως συνέχεια των κινήσεων διαμαρτυρίας από σήμερα Σάββατο 20 Μάη 2017, θα κρατώ ανοιχτό το προαύλιο της πτέρυγας πέραν της 13.ΟΟμμ και μέχρι τις 15.ΟΟ.