Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ανακοινώσεις,Χωρίς κατηγορία

Κείμενο του ταμείου για την απεργία πείνας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων

Στις 17 Απριλίου 2017, πάνω από 1.500 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται κλεισμένοι στα κολαστήρια του ισραηλινού καθεστώτος ξεκίνησαν απεργία πείνας. Μέσα στις επόμενες μέρες ο αριθμός των απεργών πείνας ξεπέρασε τους 2.000. Αυτή η μαζική απόφαση αποτελεί ένα επιπλέον βήμα μιας μακροχρόνιας πορείας αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Το Ισραήλ με τη βοήθεια των σταθερών συμμάχων του, των ΗΠΑ, προσπαθεί να επιβάλλει διεθνώς την απόλυτη σιωπή αναφορικά με τη στρατηγική σταδιακής εξόντωσης των Παλαιστινίων. Ο βίαιος εποικισμός παλαιστινιακών εδαφών που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, οι πυκνές στρατιωτικές επεμβάσεις των οποίων η αυξομειούμενη ένταση συντηρεί μια ολόκληρη πολεμική βιομηχανία, οι αθρόες και συχνά αυθαίρετες φυλακίσεις και οι βασανισμοί, οι μαζικοί εκτοπισμοί πληθυσμών, οι επιθέσεις σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που επιχειρούν να προσεγγίσουν τις αποκλεισμένες περιοχές, είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ αυτής της στρατηγικής. Η προπαγάνδα της σιωπής και της πυγμής που εξαπολύει το σιωνιστικό κράτος στοχεύει αφενός στην απόκρυψη της αδιάκοπης αντίστασης ενός λαού με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του και αφετέρου στην απομόνωσή του από τους διεθνείς παλαιότερους και νεότερους συμμάχους του σε αυτόν τον αγώνα. Το ελληνικό κράτος, τα τελευταία χρόνια εντείνει συστηματικά τη συνεργασία του με το Ισραήλ σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο (κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, εμπορικές συμφωνίες, διπλωματικές συναντήσεις, κλπ), στηρίζοντας ουσιαστικά την εξόντωση των Παλαιστινίων.

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές ανέρχεται περίπου στους 6.500. Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών που κρίνονται επικίνδυνοι για το Ισραήλ, Όταν δεν περνούν από στρατοδικεία-παρωδία τα οποία τους φορτώνουν με βαριές ποινές, φυλακίζονται επ’ αόριστον χωρίς καν να έχουν δικαστεί. Οι φυλακές στις οποίες κρατούνται βρίσκονται εκτός των Κατεχόμενων περιοχών, δηλαδή μακριά από τα σπίτια τους. Το γεγονός αυτό ουσιαστικά τους αποκλείει από την επαφή με τον έξω κόσμο, τους συγγενείς και τους αλληλέγγυους. Επιπλέον, η βάναυση μεταχείριση που τους επιφυλάσσει το καθεστώς συνδυάζει τα παλαιότερα σωματικά βασανιστήρια με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ψυχολογικής απομόνωσης και εξόντωσης.

Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αντιστέκονται και οργανώνονται μέσα σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Διεκδικούν τη ζωή και τη συνέχιση του αγώνα τους. Στις 17 Απρίλη ξεκίνησαν απεργία πείνας με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη και του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, την επαρκή ιατρική περίθαλψη, την επαναφορά δικαιωμάτων όπως η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων, αλλά και η δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.

Από αυτήν τη γωνιά του κόσμου ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες φωνές των κρατούμενων απεργών πείνας.

Να μην αφήσουμε τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους αναπάντητα.

Να μην συγκαλύψουμε τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη θηριωδία.

Να σπάσουμε τη σιωπή που προσπαθούν να επιβάλλουν.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας!

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών