Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ανακοινώσεις,Χωρίς κατηγορία

Κείμενο αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη

Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, πρόκειται να ολοκληρωθεί η δίκη του αναρχικού συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, με την ανακοίνωση της απόφασης. Ο σύντροφος κατηγορείται για συμμετοχή στους “ληστές με τα μαύρα” και για ακόμη έξι ληστείες. Η περιβόητη “συμμορία των ληστών με τα μαύρα” είναι ακόμη ένα αστυνομο-μιντιακό έκτρωμα που κατασκευάστηκε το Γενάρη του 2006, έπειτα από τη σύλληψη του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Δημητράκη για τη ληστεία του καταστήματος της εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος. Είναι το σενάριο πάνω στο οποίο χτίστηκε μια υπόθεση πολύχρονης ομηρίας του φιλικού και συντροφικού περιβάλλοντος του Δημητράκη και οδήγησε στη φυγοδικία τους αναρχικούς συντρόφους Σίμο Σεϊσίδη, Γρηγόρη Τσιρώνη και Μάριο Σεϊσίδη. Οι δύο πρώτοι σύντροφοι, αφού συνελήφθησαν, εν τέλει αθωώθηκαν στα δικαστήρια που ακολούθησαν, καταρρίπτοντας την οποιαδήποτε εγκυρότητα του σεναρίου. Ωστόσο, η μεταχείρισή τους από τις διωκτικές αρχές τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη σύλληψή τους, επιβεβαίωσε τα ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα της δίωξής τους.

Τον Αύγουστο του 2016, οι φυγόδικοι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς εντοπίζονται στην περιοχή της Σπάρτης. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους και όντας οι ίδιοι άοπλοι δέχονται πυρά από τους μπάτσους. Εν τέλει, συλλαμβάνονται και βασανίζονται. Το σενάριο των “ληστών με τα μαύρα” επανεμφανίζεται και αναπαράγεται ως θέσφατο καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του Μάριου. Ελλείψει οποιουδήποτε άλλου στοιχείου σύνδεσης του συντρόφου με την κατασκευασμένη υπόθεση, η αντιτρομοκρατική χρησιμοποίησε την αμφιλεγόμενη μέθοδο ανάλυσης DNA, με βάση εργαστηριακή έκθεση που προσκόμισε την τελευταία στιγμή στο δικαστήριο. Το κράτος, αρνούμενο να αφήσει ελεύθερο ένα ακόμη πολιτικό της αντίπαλο και στην ύστατη προσπάθεια του να περισώσει το κύρος ενός ψέματος που καλλιέργησε τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια, φοράει το επιστημονικοφανές προσωπείο του.

Ο Μάριος Σεϊσίδης αποτελεί κομμάτι του ανατρεπτικού κινήματος. Το κράτος θέλει να τον καταδικάσει για τη συμμετοχή του στους αγώνες, για την απόφασή του να φυγοδικήσει, για την πολιτική υπεράσπιση των αποφάσεών του. Για τους ίδιους λόγους, εμείς στεκόμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε. Γιατί από τη δική μας πλευρά του οδοφράγματος ο αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο συνεχίζονται, όσα νομικά τερτίπια κι αν βάζουν στο δρόμο μας…

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

(Συνέλευση Αθήνας)