Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ανακοινώσεις,Κείμενα / Γράμματα

Η πολιτική δήλωση του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη στη δίκη για την υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”, 03/04/2017

Δηλώνω αναρχικός αγωνιστής, δραστηριοποιούμαι στον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο σχεδόν 20 χρόνια και θεωρώ τον α/α χώρο το πιο ριζοσπαστικό και δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας. Από τις 16-1-2006 μέχρι σήμερα πέρασαν 11 χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα ακούστηκαν διάφορες υπερβολές, ψέμματα και συκοφαντίες με αφορμή την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος και το γεγονός ότι ο τότε συλληφθέντας ανήκε στον αναρχικό χώρο.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μαζί με μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε ξεκίνησαν ένα κυνήγι μαγισσών, δημιούργησαν διάφορα σενάρια περί ομάδας ‘τρομοκρατών’ που δήθεν διαπράττει ληστείες για να χρηματοδοτήσει ενέργειες αντάρτικου πόλης . Αστυνομικά και δημοσιογραφικά μυθεύματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, επιχειρούσαν μια καλοσυντονισμένη κατασυκοφάντηση του α/α χώρου, του χώρου στον οποίο ανήκω κι εγώ.

Ενός  χώρου που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές ανισότητες, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς τράπεζες και άλλους οικονομικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης. Εμένα η θέση μου είναι πως η επιλογή απαλλοτρίωσης μίας τράπεζας αποτελεί μια πράξη αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον οικονομικό φασισμό που σήμερα βιώνουμε εντονότερα από κάθε άλλη εποχή. Αν ρωτάγαμε την κοινώνια αν θα στενοχωρηθεί κάποιος αν γίνει μία ληστεία τράπεζας, πιστεύω ότι θα βρεθούν ελάχιστοι που θα απαντήσουν θετικά κι αυτό γιατί ο ρόλος των τραπεζών είναι εχθρικός προς το λαό.

Οι τράπεζες είναι νόμιμοι τοκογλύφοι, σύγχρονοι δυνάστες που τρομοκρατούν καθημερινά το λαό με τους πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι σε κάποια φάση της ζωής τους  πολλοί στράφηκαν πρός αυτές για να δανειστούν χρήματα, ώστε να αγοράσουν ένα σπίτι για να στεγάσουν τις οικογενειές τους. Έτσι λοιπόν τους επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς του τρομοκράτη και του ληστή, που τόσα χρόνια αποκαλούσαν εμένα και τους συντρρόφους μου.

Τρομοκράτες και ληστές είναι το κράτος και το αστικό προσωπικό του, αυτοί τρομοκρατούν τον λαό καθημερινά με νέα μνημόνια, νέους φόρους και συνεχόμενες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Αυτοί τους απειλούν ότι θα τους κατασχέσουν τα σπίτια τους αν δεν πληρώσουν μια δόση από τα δάνεια που πήραν. Αυτοί έχουν εξωθήσει στην αυτοκτονία χιλιάδες ανθρώπους λόγω οικονομικών προβλημάτων και όχι εμείς που αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τολμήσουν να μας επικυρήξουν το 2009, με 600.000 ευρώ, ως δημόσιους κίνδυνους  χαρακτηριζοντάς μας ληστές και τρομοκράτες, σε μια εποχή που ήδη χιλιάδες άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια τρόπο να επιβιώσουν. Το κράτος προσέφερε απλόχερα 600.000 ευρώ σε όποιον έδινε την παραμικρή πληροφορία για τον εντοπισμό μας, όμως ο λάος τους γύρισε την πλάτη. Κανείς δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για τον εντοπισμό μας, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από 3 καταζητούμενους αναρχικούς.

Αυτά τα 11 χρόνια φυγοδικίας που έζησα, δέχθηκα ένα ανελέητο κυνηγητό και τόνους λάσπης. Τα  Μ.Μ.Ε με φωτογράφιζαν συνεχώς ως δράστη ληστειών και ενεργειών αντάρτικου πόλης, οι φωτογραφίες μου έπαιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα δελτία ειδήσεων, σε μια συνεχή προσπάθεια παρουσίασης  μου ως επικίνδυνο τρομοκράτη που κυκλοφορεί οπλισμένος και είναι έτοιμος για όλα σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με τους αστυνομικούς.

Όλοι αυτοί θα διαψευστούν τον Αυγουστό όταν και με συνέλαβαν, καθώς ήμουν άοπλος και δέχθηκα πυροβολισμούς σε ευθεία βολή επειδή τόλμησα να τρέξω για να φύγω. Αυτός ήταν λοιπόν ο επικίνδυνος τρομοκράτης που παρουσίαζαν τόσα χρόνια τα Μ.Μ.Ε και η αστυνομία.

Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο, εγώ προσωπικά ως αναρχικός, θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος. Δηλώνω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους αιχμάλωτους συντρόφους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.