Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ενημερώσεις - Επικαιρότητα,Κείμενα / Γράμματα

Ανακοίνωση σπουδαστών δημόσιου ΙΕΚ Κορυδαλλού, 03/04/2017

Ανακοίνωση σπουδαστών δημόσιου ΙΕΚ Κορυδαλλού
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Παιδείας

Ακόμα μία φορά, η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνα περιμένη δείχνει δείγματα της αυθαιρεσίας της. Ενώ από το Φεβρουάριο είχε εγκριθεί η λειτουργία νέου τμήματος σκιτσογραφίας στο δημόσιο ΙΕΚ που λειτουργεί μέσα στη φυλακή, η εισαγγελέας εφαρμόζει πάλι το δικό της νόμο και όχι ότι προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα.

Περνάει μόλις οκτώ κρατούμενους για το νέο τμήμα του δημόσιου ΙΕΚ, απορρίπτοντας χωρίς ουσιαστικό λόγο όλους τους υπόλοιπους. Η επίσημη αιτιολόγηση είναι πως αυτοί τυπικά κρατούνται σε άλλες φυλακές. Ουσιαστικός λόγος του όμως είναι η συρρίκνωση και τελικά η εξαφάνιση εναλλακτικών δομών που λειτουργούν στη φυλακή, όπως το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, το δημόσιο ΙΕΚ, τα προγράμματα απεξάρτησης κ.α. Το έχει Άλλωστε και η ίδια αναφέρει πολλάκις πως αυτά τα ιδρύματα δεν έχουν θέση στη φυλακή.
Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας εναλλακτικών δομών μέσα στη φυλακή είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη και δεν μπορεί να τη μειώσει καμία εισαγγελέας.
Εμείς ως σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ και κρατούμενοι ταυτόχρονα θεωρούμε απαραίτητη όχι μόνο τη λειτουργία τέτοιων χώρων στις φυλακές, αλλά και τη διεύρυνσή τους.
Η απεργία πείνας που πραγματοποιούν πέντε συγκρατούμενοι μας για να μπουν στο νέο τμήμα του δημόσιου ΙΕΚ όχι μόνο δεν μας αφήνει αδιάφορους αλλά τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους αν είχαμε την ατυχία η αίτησή μας να κριθεί από την εισαγγελία Περιμένη.
Απέχουμε Λοιπόν σήμερα 3/4/2017 από τα μαθήματα του δημόσιου ΙΕΚ διεκδικώντας και εμείς την εγγραφή των πέντε απεργών πείνας στο νέο τμήμα.
Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει κάποιος άνθρωπος στο σημείο να διεκδικεί τα αυτονόητα με τέτοιο απάνθρωπο και βασανιστικό τρόπο εξαιτίας της αυθαιρεσίας μιας εισαγγελέως.
Αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των πέντε απεργών Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τους.

Οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Κορυδαλλού όλων των εξαμήνων και τμημάτων