Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ανακοινώσεις

Κείμενο του Ταμείου Αλληλεγγύης για την απεργία πείνας στον Κορυδαλλό, 27/03/2017

Από τις 18 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει τέσσερις κρατούμενοι στις φυλακές του Κορυδαλλού απεργία πείνας,επειδή τους απαγορεύτηκε η φοίτησή τους στο ΙΕΚ των φυλακών, ενώ πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Το ίδιο συνέβη μερικές μέρες αργότερα και στον αναρχικό αγωνιστή Π. Ασπιώτη, ο οποίος την Τετάρτη 22 Μαρτίου για τους ίδιους λόγους ξεκίνησε απεργία πείνας. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της καταχρηστικής εξουσίας εισαγγελέων και δικαστών τόσο σε αγωνιστές συντρόφους όσο και σε ανθρώπους που παλεύουν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Η λειτουργία των ΙΕΚ εντός των φυλακών Κορυδαλλού έχει εγκριθεί από τον Φεβρουάριο και αποτελεί μια ακόμη φενάκη της «αριστερής» κυβέρνησης.
Με καταχρηστικές διαδικασίες η εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη αναλαμβάνει επάξια τον εντεταλμένο ρόλο που της ανέθεσε το κράτος και το κεφάλαιο και απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες και με γελοίες δικαιολογίες (ότι είναι «χρεωμένοι» σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα ή ότι έχουν καταδικαστεί με πολύχρονες ποινές) κρατούμενους που δικαιούνταν να φοιτήσουν με κίνδυνο ακόμη και τη μη λειτουργία του ΙΕΚ με τόσο μικρό αριθμό σπουδαστών.
Στην επιμονή του συντρόφου να εξεταστούν από το συμβούλιο φυλακής όσοι κρατούμενοι θέλουν να σπουδάσουν στο ΙΕΚ η εισαγγελέας ευθαρσώς παραδέχτηκε ότι είναι ενάντια σε κάθε είδους «ευεργετικό πρόγραμμα» που πραγματοποιείται για τους κρατούμενους. Αυτή η επιμονή του συντρόφου είχε σαν αποτέλεσμα να του ανακοινωθεί μεταγωγή ενώ σε λίγες μέρες ξεκινάει το δεύτερο δικαστήριο του.
Επειδή η αξιοπρέπεια του κάθε αγωνιστή δεν είναι ακόμη ένα παιχνίδι στα χέρια των εξουσιαστών, εμείς επιλέγουμε ακόμη μια φορά να στηρίξουμε το δικό μας μετερίζι, να στηρίξουμε το σύντροφό μας στην επιλογή να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται και δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας που δεν εμποδίζεται όσα κάγκελα και αν υψώσουν ανάμεσά μας!!!


ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Η ΑΔΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών