Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / Ενημερώσεις - Επικαιρότητα,Κείμενα / Γράμματα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΕΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 26/03/2017

Σήμερα 26 Μαρτίου συμπληρώνονται εννιά μέρες από τότε που πήραμε τη δύσκολη απόφαση να βάλουμε τα ίδια μας τα σώματα, τις ίδιες μας τις ζωές, αναχώματα σε ένα σκληρό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για μας δικαίωμα στην μόρφωση .

Το σωφρονιστικό σύστημα θέλει να εμφανίζεται δίκαιο και ανθρώπινο. Έχει θεσπίσει κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να παρέχει στους κρατούμενους τη δυνατότητα να σπουδάζουν σε κάποια τμήματα του Δ.Ι.Ε.Κ. που λειτουργεί στις φυλακές, όμως τα κριτήρια επιλογής των κρατουμένων για τα τμήματα αυτά είναι εντελώς αυθαίρετα. Η εισαγγελέας είναι αυτή που κρίνει και αποφασίζει , αυτής ο λόγος έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκρινε και αποφάσισε πως όσοι θεωρούνται χρεωμένοι σε άλλες φυλακές δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση επομένως δε δικαιούνται να σπουδάσουν. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι διπλά άδικη καθώς στις φυλακές που είμασταν προηγουμένως δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα να σπουδάσουμε. Μέχρι σήμερα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή μπροστά στο δίκαιο αγώνα μας ενώ ταυτόχρονα τόσο η δική μας υγεία όσο και των άλλων δυο απεργών πείνας από την Α πτέρυγα καθώς και του Παναγιώτη Ασπιώτη στη Δ πτέρυγα (που απεργούν με το ίδιο αίτημα) χειροτερεύει διαρκώς.

Συνεχίζουμε γιατί έχουμε δίκιο, γιατί ζητάμε κάτι αυτονόητο, κάτι που μας το στερούν χωρίς κανένα λόγο. Η ευθύνη για ότι μας συμβεί θα βαραίνει εκείνους που επιβάλλουν αυτές τις παράλογες αποφάσεις. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η δικαιοσύνη και να γίνει το δίκαιο αίτημα μας δεκτό.

 

BAJIC PETAR

ΠΙΚΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ