Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / υποθέσεις

Για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Στις 18-08-2012 ο Τάσος Θεοφίλου περικυκλώνεται και  συλλαμβάνεται στo Γκάζι, στην Πειραιώς. Κατά την σύλληψη του αντιστάθηκε και για αυτό  στο αυτόφωρο καταδικάστηκε για αντίσταση κατά της αρχής και για απείθεια. Μεταφέρεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και μετά από ώρες, αφού δεν γνώριζε αν έχει συλληφθεί, προσπαθούν να του πάρουν γενετικό υλικό για εξέταση DNA, όπου αντιστάθηκε. Του ανακοινώνουν ότι έχει συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής και με αυτήν την αιτιολογία του παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA. Τελικά, τον εμπλέκουν στη ληστεία στην Alpha bank στην Πάρο, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012, για την οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ανθρωποκτονία κατά συρροή και για κλοπή. Παράλληλα, συνδέουν το σύντροφο με τις συλλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη του 2010 (Μητρούσιας, Σακκάς, Καραγιαννίδης, Αντωνίου). Έτσι ο Τάσος κατηγορείται στα πλαίσια της ίδιας δικογραφίας για συμμετοχή στην οργάνωση, στη δράση της οποίας εντάσσεται υποτίθεται και η ληστεία.

Στο μιντιακό οχετό που ακολούθησε τη σύλληψή του και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός προφίλ εγκληματία, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και το blog το οποίο διατηρούσε ως τότε ο σύντροφος, http://paranoiriko.blogspot.gr/ , στο οποίο δημοσίευε αστυνομικά διηγήματα.

Εν τέλει προφυλακίζεται στις φυλακές Δομοκού.

Η δίκη του αρχικά ορίστηκε για τις 10 Ιούνη 2013, αλλά πήρε αναβολή μετά από αίτημα των συνήγορων του συντρόφου, για τις 11 Νοέμβρη 2013.

Επιστολή του Τάσου Θεοφίλου (σχετικά με τη σύλληψή του)

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου (λίγα λόγια για την υπόθεσή του)

Κάποιες σκέψεις σχετικά με την καταστολή των τελευταίων χρόνων

«Υστερόγραφα μιας σκευωρίας» – blog του Τάσου Θεοφίλου

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για την απεργία του Σπύρου Δραβίλα

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για το πέρας του εξαμήνου

Σχετικά με την τοποθέτηση βραχιολιού-GPS σε κρατούμενους

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου από τις φυλακές Δομοκού

Η απόδραση των 11, ο κύριος Ρουπακιώτης και η επιστροφή των φυλακών στη δεκαετία του 90

Κείμενο του Α.Θεοφίλου σχετικά με τη δίκη του

Επιστολή κρατουμένων σχετικά με τη δίκη του Τάσου Θεοφίλου

Κείμενο των Τάσου Θεοφίλου και Ράμι Συριανού για την αντιφασιστική πορεία

Κείμενο Τάσου Θεοφίλου εν όψει της δίκης του στις 11/11/13

Κείμενο των Θεοφίλου Τάσου και Συριανού Ραμί με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Κείμενο των αναρχικών Στέφανου Αμίλητου, Α.Δ. Μπουρζούκου, Αλέξανδρου Μητρούσια και Τάσου Θεοφίλου

Κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για την καταδικαστική απόφαση

Κείμενο του Αναστάσιου Θεοφίλου για τις σχεδιαζόμενες ειδικές συνθήκες κράτησης και την αναδιάρθρωση των ελληνικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων, 11/03/2014