Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
homepage / υποθέσεις

Για την υπόθεση του Γιάννη Σκουλούδη

Ο Γιάννης Σκουλούδης συλλαμβάνεται από μπάτσους στις 13 Οκτώβρη 2010 στη πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά από εμπρησμό οχήματος της ΔΕΗ. Ενώ βρίσκεται προφυλακισμένος, αναλαμβάνει με γράμμα του, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση. Για την ίδια υπόθεση οι αρχές διώκουν τέσσερα άτομα από το συντροφικό του περιβάλλον. Στις 13 Γενάρη 2011, οι 4 φυγόδικοι συλλαμβάνονται στην Αθήνα.

Στις 22 Μαρτίου 2012 ξεκινάει η δίκη των Σ.Τζίφκα, Μ.Τσιλιανίδη, Δ.Δημτσιάδη, Δ. Φεσσά, Γ.Σκουλούδη για τον εμπρησμό οχημάτος της ΔΕΗ. Στη δίκη, από την πρώτη μέρα δεν παρευρέθηκαν, αρνούμενοι την διαδικασία της απολογίας, οι Σωκράτης Τζίφκας, Σκουλούδης Γιάννης, Τσιλιανίδης Μπάμπης και Δημτσιάδης Δημήτρης. Η δίκη, μετά από ολιγοήμερη διακοπή, συνεχίζει στις 26 Μαρτίου . Τελικά, η απόφαση του δικαστηρίου είναι: Γ. Σκουλούδης 5 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση, Τσιλιανίδης, Δημτσιάδης 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση (ανασταλτικού χαρακτήρα), Φεσσάς, Τζίφκας 2 χρόνια και 5 μήνες (ανασταλτικού χαρακτήρα).

Ο Γ. Σκουλούδης, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του αποφυλακίζεται στις 23/6/2012

Οι άλλοι 4  σύντροφοι, αν και τους επιβλήθηκε ποινή ανασταλτικού χαρακτήρα, συνεχίζουν να βρίσκονται προφυλακισμένοι στις Φυλακές Κορυδαλού και Διαβατών καθώς εκρεμούν και άλλα δικαστήρια εις βάρος τους.

Γράμμα του Γιάννη Σκουλούδη από τις φυλακές Αυλώνα